fredag 5 december 2014

Jul på WijÅret börjar närma sig sitt slut. Vi har på senaste tiden varit fullt sysselsatta med att planera och att dekorera inför nypremiären av julmarknaden och till vårt julbord. Många granar och framförallt kottar har gått åt - tur då att det är sånt som det finns mycket av i vår glänta i Ockelbo....

Det var ett par år sedan vi hade julmarknad sist, men nu kände vi oss redo att ge oss på en igen, speciellt då vi numer har tillgång till herrgården. Och enligt oss blev det en riktig succé! Inte minst för att vädret var med oss; efter veckor av duggregn och plusgrader så låg det, dagen till ära, ett tunt, tunt snötäcke på marken och i luften singlade snöflingorna....Perfekt väder för julmarknad!
Dagen efter spöregnade det...- Ibland ska man ha tur...Vi hade ungefär 17 knallar som sålde allt från ost, fisk och fårskinnsfällar. Våra vänner från "Lilla kyrkan" serverade eritreanskt kaffe och sålde knäckäpplen,brända mandlar och vackra kransar.


Inne i herrgården var det café och ljusstöpningVi hade också Katarina Bröms på besök ( i form av Elsie-Britt Eriksson), Hon hade två populära guidningar runt i herrgården om byggnaden och dess historia.Conny Blom var självklart där med häst och vagn. Och som en trevlig bonus kom det en liten, liten prinsessa på besök en kvart innan stängning. Conny fick plocka ut hästen igen och mycket riktigt var hon sugen på en tur med bjällerklang!Den 28 november drog vi igång årets julbord i Trädgårdens hus. Och som alltid är det en febril aktivitet inför utsmyckningen. Förra året hade vi pepparkakstema , med både amarylliskrukor och lyktor i pepparkaksform. I år bestämde vi att det skulle bli skogen som tema.
 Och eftersom vi råkar ha ett lager av kottar sen trädgårdsmässan, så passar ju det temat riktigt bra! Vi har kottar i fönsterna, i taket och i den här vackra kransen.Men man kan ju inte bara ha kottar och granar...det fick bli blommor i vitt. Och finns det något lyxigare än blommande julrosor så här i mörkret innan jul? Julrosorna är planterade i fina Gränsfors julkrukor.


Vill du också prova vårt julbord så är det inte försent, vi serverar julbord fram till den 20:e december.

Ute har trädgården gått in i vintervila, en skön paus innan allt drar igång igen.

Och vi har mycket att se fram emot!
Bland annat en fråga som kom upp under Lasses resa till Isabella Rossellini (!) i höstas.
- Jag vill så gärna komma till Ockelbo! Får jag göra en föreställning som just nu är aktuell?

En härlig fråga att arbeta vidare med i vinter!


1 kommentar:

  1. Der är så fint hos er o va mysigt det ser ut med julmarknaden.
    Mvh hälsningar Ewa :)

    SvaraRadera