torsdag 4 september 2014

Blomster och pensionärer


Augusti är en riktigt fin månad på Wij, och särskilt om man befinner sig i vår köksträdgård! För nu har de inledande blomsterbäddarna fullkomligt exploderat i blommighet! Och det är i augusti som den stora skördeperioden börjar. Det blir tunga lass som går upp till restaurang för att slutligen hamna på vår trädgårdsbuffé.Åskmoln och lin blev en fin bakgrund till jätteverbenan…


En av de där oväntade kombinationerna som blev som allra bäst. Vem hade kunnat tro att lila och klarrött skulle bli så snyggt ihop?Kikar man åt andra hållet så sväller grönsakerna i sina rader. 

Och just när det är så här fint i grönsakslandet så börjar skolorna…och semestrarna tar slut…och långsamt börjar strömmen av trevliga besökare att ebba ut…Vem ska man då slösa alla blommor på?
Jo. våra kära pensionärer förstås! 

Härom veckan kom nämligen Ockelbos äldreboende, Bysjöstrand på besök:Trädgårdsmästarna Lasse & Frida tog emot vid växthusen innan vi alla tog en tur i grönsakslandet med Frida som ciceron.


Frida berättade om vårt arbete med grönsakerna och det bjöds på provsmakning av både det ena och det andra. Här på bilden är det morotspesto.Sen bjöds det på morotssoppa och fika i solskenet.Det var en riktigt härlig dag och vi hoppas att vi kan göra detta till fin tradition varje höst! 
Den här veckan laddar vi för vår egna skördefest, som går av stapeln på söndag - ni kommer väl?
1 kommentar:

  1. Vilka härliga bilder och så trevligt dom har "era kära pensionärer"
    Trevlig helg!
    Hälsningar Ewa :)

    SvaraRadera