fredag 11 juli 2014

Rosornas tidAlldeles lagom till våra rosdagar så är rosträdgården i sin fulla prakt! Honungsrosorna slog snällt ut på första dagen och blommar nu  för fullt i portalen. Vintern var ju mild, och vi valde att beskära rosorna väldigt lätt i våras, och resultatet är blommigare än någonsin! Lasse har rosguidning vid tolv i rosträdgården och den är mycket populärAnnars är det bara att sniffa sig fram i gångarna….
Bland rosorna har vi planterat in fingerborgsblommor och stäppkål. Båda väldigt bra kompisar till rosorna. Stäppkålen bildar enorma moln av honungsdoftande vita små blommor, och digitalisen spiror blir pricken över i:et!

Gipsyboy och honungsrosenHär ståtar Duchesse d´ Angouleme och i bakgrunden den fina Aimable Amie.


Är du sugen på att njuta av rosorna så är det bästa av rosdagarna kvar! Kika in på vår hemsida så kan du läsa hela helgens program.


4 kommentarer:

 1. Vi hade nöjet att besöka Wij på första rosdagen, i torsdags, och det var helt fantastiskt. Prunkande och gudomligt vackert. Tack för oss!
  Inger, Inger och Randi / Svenska Rosensällskapet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att ni blev nöjda! Vi är själva så glada och tacksamma för hjälpen under rosdagarna!

   Radera
 2. Så vackert när man blandar in digitalis, besökte trädgården för nåt år sen ich den är verkligen nåt att längta tillbaka till! :)

  Hälsningar Ewa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja digitalis är inte dumt! Och varmt välkommen tillbaka!

   Radera